Ons aanbod

Wat is Tri Yoga?

Tri yoga de kunst en wetenschap van de yogaflow
Tri yoga wordt ook wel de kunst en wetenschap van yogaflow ® genoemd. Flow yoga staat voor het bewegen met aandacht voor de ademhaling. Dit zorgt ervoor dat de focus zich in het nu bevindt. Tri yoga is een dynamische yoga vorm die gebruik maakt van drie aspecten; asana’s, pranayama en mudra’s. Op een systematische wijze introduceert en combineert Tri Yoga ademhaling, handbewegingen en houdingen om tot een staat van flow te komen. Er wordt veel focus gelegd op ontspanning in actie, golfachtige bewegingen van de wervelkolom en de economie van beweging.

Lessen worden opgebouwd in kracht. Zo kunnen we van basics naar hogere levels gaan. Binnen elk level ontwikkelen studenten de precieze natuurlijke opstelling van het lichaam, kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en een langer ritmische ademhaling. Wanneer beweging, ademhaling en handbeweging harmoniseren, ontstaat er een innerlijke prana flow. Prana staat voor levensenergie. Het beoefenen van deze yoga zorgt voor een connectie tussen lichaam en geest en dient als mooi instrument voor meditatie en leven in het algemeen. Het activeert je natuurlijke stroming van vitale levensenergie en zorgt ervoor dat je blokkades tegenkomt in het lichaam en kan verhelpen door met aandacht te zijn.

Tri yoga in het algemeen is niks anders dan bewustwording van het lichaam. Hier ligt dan ook de focus op in de lessen die gegeven worden. Lenigheid en kracht is een mooie bijkomstigheid van het volgen van (Tri) yoga. Echter, is dit niet de essentie van Tri yoga. Dit zorgt ervoor dat de lessen toegankelijk zijn voor iedereen, van jong tot oud, beperkt in beweging of niet.

Deze vorm van yoga is ontwikkeld door yogini Kaliji (Kali Ray), wordt onderwezen in meer dan 40 landen, met meer dan 1800 gecertificeerde docenten en 66 Tri Yoga Centers en Communities. Verder is Tri Yoga recentelijk uitgeroepen tot de staatsyoga van China. Voor verdere info zie www.Triyoga.com.

Iedere woensdagavond les
19:30 tot 21:00
Travertijnstraat 12 in Groningen


Tri Yoga Workshops

Tri Yoga workshop

Tri Yoga workshop voor verdieping in het lichaam. In deze workshop wordt focus op ontspanning in spanning gelegd en het verzachten van het lichaam staat hierin centraal. 

15 juni 2024
10:30-13:00
Travertijnstraat 12
$33,-

Healing & Movement

Kom tot rust door beweging en ervaar het effect van geluid op diepe stilte. 

In deze Healing & Movement mini-retraite werken we met twee onderdelen. In het eerste gedeelte brengen we de focus op beweging via een tri-yoga flow, waarbij we de innerlijke stroming van levensenergie activeren en deze gebruiken om het lichaam te helen. In het tweede gedeelte zakken we weg in diepe stilte met behulp van lichtinstrumenten die het lichaam begeleiden harmonie en perfectie terug te vinden. Tsjora Bos begeleid dit onderdeel. 

23 juni 2024
10:00-13:00
Travertijnstraat 12
$44,-

Wat is Tri Coaching?

Er zijn verschillende manieren van coachen en veel verschillende coaches. Als afgestudeerde toegepaste psycholoog ben ik opgeleid tot coach. Hierin zit mijn persoonlijke kracht in positieve psychologie. Hoe behouden we onze positieve mindset of creëren we deze. Mijn krachten en specialiteiten liggen op het gebied van stress en burn-out (preventie) coach, life en zingeving coach en team(flow)coach.

De manier waarop ik werk is door lichaam met geest te combineren. Hierin word het volledig body-mind-spirit principe gehanteerd. Het lichaam zie ik als een instrument wat ons verteld wat er in ons speelt. Tijdens mijn coaching sessies ligt dan ook hier de nadruk op. Hoe kunnen we naar de kern van het probleem waar je mee zit toe werken. Via het lichaam of via onze geest. Hier worden verschillende tools voor ingezet. 

Contacteer me vrijblijvend voor een intakegesprek om samen te kijken naar wat voor jou het meest past.