Tri yoga de kunst en wetenschap van de yogaflow
Tri yoga wordt ook wel de kunst en wetenschap van yogaflow ® genoemd. Flow yoga staat voor het bewegen met aandacht voor de ademhaling. Dit zorgt ervoor dat de focus zich in het nu bevindt. Tri yoga is een dynamische yoga vorm die gebruik maakt van drie aspecten; asana’s, pranayama en mudra’s. Op een systematische wijze introduceert en combineert Tri Yoga ademhaling, handbewegingen en houdingen om tot een staat van flow te komen. Er wordt veel focus gelegd op ontspanning in actie, golfachtige bewegingen van de wervelkolom en de economie van beweging.


Lessen worden opgebouwd in kracht. Zo kunnen we van basics naar hogere levels gaan. Binnen elk level ontwikkelen studenten de precieze natuurlijke opstelling van het lichaam, kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en een langer ritmische ademhaling. Wanneer beweging, ademhaling en handbeweging harmoniseren, ontstaat er een innerlijke prana flow. Prana staat voor levensenergie. Het beoefenen van deze yoga zorgt voor een connectie tussen lichaam en geest en dient als mooi instrument voor meditatie en leven in het algemeen. Het activeert je natuurlijke stroming van vitale levensenergie en zorgt ervoor dat je blokkades tegenkomt in het lichaam en kan verhelpen door met aandacht te zijn.


Tri yoga in het algemeen is niks anders dan bewustwording van het lichaam. Hier ligt dan ook de focus op in de lessen die gegeven worden. Lenigheid en kracht is een mooie bijkomstigheid van het volgen van (Tri) yoga. Echter, is dit niet de essentie van Tri yoga. Dit zorgt ervoor dat de lessen toegankelijk zijn voor iedereen, van jong tot oud, beperkt in beweging of niet.


Deze vorm van yoga is ontwikkeld door yogini Kaliji (Kali Ray), wordt onderwezen in meer dan 40 landen, met meer dan 1800 gecertificeerde docenten en 66 Tri Yoga Centers en Communities. Verder is Tri Yoga recentelijk uitgeroepen tot de staatsyoga van China. Voor verdere info zie www.Triyoga.com.